По будням с 9:00 до 18:00

Сіль


Турецька харчова сіль екстра відмінно підходить для кулінарії. Сіль багата на мінерали і не має хімі..
455 грн
Немає відгуків
Сіль видобувається в одному із екологічно чистих регіонів Польщі – Куявії. Бренд Kujawska - це попул..
21 грн
Немає відгуків
Показано з 0 по 0 із 0 (всіх 0 сторінок)
Питання-Відповідь

Сіль – незамінна харчова добавка для щоденного вжитку, яка підсилює смак будь-яких страв. Вона необхідна організму людини, адже дефіцит солі може привести до порушення нервових функцій, зниження контролю над м’язами, хвороб серця, набряку мозку тощо. Аби залишатися здоровим якомога довше, треба навчитися правильно обирати та споживати сіль. Ми підготували декілька порад, щоб ви користувались лише якісними продуктами.

Як правильно обрати сіль?

На поличках у крамницях можна побачити великий асортимент солі: гімалайська, йодована, звичайна кухонна, чорна та ін. Щоб вибрати найкращу треба знати декілька секретиків.

  • Розмір кристалів. В першу чергу треба звертати увагу на розмір кристалів. Подрібнена в порошок сіль не має поживних мінералів. Краще обирати сіль з великими кристалами, вона є більш солоною та з вмістом корисних мінералів.
  • Сорт солі. Сіль ділиться на декілька сортів: «екстра», «вищий». Обираємо добавку вищого сорту, так як саме вона має достатню кількість натуральних домішок.
  • Добавка Е 535. Добавка використовується для того, щоб сіль не м’ялася та не злежувалася. Вона не шкідлива та дозволена до вживання. Але в будь-якому випадку це добавка, тому краще обирати сіль без Е, аби зайвий раз не обтяжувати організм.

З огляду на всі поради треба зробити висновок, що сіль має дати організму весь максимум корисних мінералів, які необхідні  для нормальної життєдіяльності.

Йодована чи звичайна: яка сіль краще?

Йодована сіль майже нічим не відрізняється від звичайної лише приєднанням до складу мікроелементів йоду. Але деякі переваги у йодованої солі  все-таки є:

  • споживання йоду покращує роботу щитовидної залози;
  • знищення шкідливих бактерій в шлунково-кишковому тракті;
  • перешкоджає зневодненню організму;
  • укріплює нігті;
  • підтримка обміну речовин;
  • запобігає анемії.

Вживання йодованої солі  - це додаткова допомога організму при різноманітних хворобах, таких як виразка шлунку, гіпертонія, проблеми з пам’яттю тощо.

Сіль як добриво

Сіль приносить користь не лише людині, але й рослинам. При правильному використанні сіль стає дієвим екологічним і економним добривом. Особливо ефективним це добриво буде на бідних піщаних ґрунтах. Сіль забезпечує ефективну боротьбу з фітофторозом, покращує врожаї буряка та моркви, а також використовується для підживлення фруктових дерев.

Купуйте лише якісні та перевірені продукти харчування в нашому інтернет-магазині, щоб завжди бути повним сил та енергії. Замовлення приймаємо через корзину на сайті та за телефоном.