По будням с 9:00 до 18:00

Крупа кукурудзяна


Кукурудзяна крупа "ARIA" – як і всі крупи містить багато мікроелементів та вітамінів. Підходить у ку..
18 грн
Немає відгуків
Кукурудзяна крупа великого 1-го помелу.За харчовою цінністю та за кулінарними властивостями кукурудз..
205 грн
Немає відгуків
Показано з 1 по 1 із 1 (всіх 1 сторінок)
Питання-Відповідь

Серед різних круп особливої уваги заслуговує кукурудзяна крупа. Вона доступна за ціною та ні чим не поступається іншим смачним і корисним кашам. Проте не кожному до смаку кукурудзяна каша, а причина в тому, що більшість неправильно її готують. Спробуймо розкрити всі корисні якості та секрети приготування кукурудзяної каші.

Особливості кукурудзяної каші

Кукурудзяна каша – це поживна, смачна та дієтична страва. Для її виробництва, використовують спеціальні сорти кукурудзи, які ідеально підходять для приготування їжі. Адже цей продукт має багато вітамінів та мінералів, які корисні для нашого організму. Споживати можна всім, протипоказань немає. Лікарі радять кукурудзяну кашу при таких захворюваннях:

  • цукровий діабет;
  • різні алергії;
  • серцево-судинні хвороби;
  • депресії.

Рекомендують кукурудзяну кашу вживати на сніданок з додаванням сухофруктів, горішків, ягід або варення. Ця страва покращує роботу травної системи та забезпечує організм енергією на цілий день. Основні переваги крупи в тому, що навіть при приготуванні вона не втрачає своїх корисних речовин та вітамінів.

В залежності від сорту та методів виготовлення крупинки бувають різні за розмірами та кольором, тому кукурудзяну кашу можна поділити на три групи:

  • шліфована;
  • нешліфована крупна;
  • нешліфована дрібна.

Відрізняється крупа тим також, що буває різного помелу, який визначає швидкість приготування каші. Чим дрібніша крупа, тим швидше звариться. Якісна кукурудзяна крупа повинна бути жовтого кольору, чиста, без домішок.

Секрети приготування каші

Можна готувати різні страви з кукурудзяної крупи. Каша чудово комбінується з м’ясом, рибою, смакує з овочами. ЇЇ можна робити солодкою чи солоною, їсти на сніданок чи використовувати у якості гарніру.

  • Перед приготуванням потрібно ретельно промити крупу в холодній воді, після цього можна маленькими порціями засипати у кип’ячене молоко, тоді вона розкриє всі свої смакові властивості. Також можна варити на воді.
  • Обов’язково необхідно ретельно помішувати до загустіння, щоб не утворилися грудочки, та каша не пристала до каструлі.
  • Українська національна страва – Банош. Цю кашу готують на вершках або на сметані, з додаванням підсмаженого балику та солоного сиру бринзи.
  • Цікавою стравою є кукурудзяна запіканка. Перший шар викладають готовою кукурудзяною кашею, а зверху додають куряче філе, помідор, кукурудзу та посипають тертим сиром.

При покупці кукурудзяної каші слід звернути увагу на колір крупи. Вона не повинна містити чорних дрібних добавок. Також дивіться на дату виробництва та умови зберігання. Вдома зберігати крупу потрібно в скляній баночці з поліетиленовою кришкою. Замовляйте кукурудзяну кашу в нашому інтернет-магазині та будьте впевнені в тому, що купуєте продукцію найкращої якості.