По будням с 9:00 до 18:00

Пшенична крупа


Пшенична крупа "ARIA" - це дрібно подрібнені зерна пшениці коричнево-жовтого кольору. Крупа зручна в..
12 грн
Немає відгуків
Пшенична крупа має цілющі властивості, які так необхідні людині в щоденному раціоні при нашому сучас..
211 грн
Немає відгуків
Показано з 1 по 1 із 1 (всіх 1 сторінок)
Питання-Відповідь

Серед актуальних круп, таких як рис чи гречка, уваги заслуговує також пшенична. Щоденне вживання страв на основі цього продукту приносить користь для людського організму, адже в складі пшеничної крупи містяться вітаміни (С, В1, В2, В6, В9, Е, РР), вуглеводи, жири, білки, мікроелементи (кальцій, фосфор, залізо, магній, цинк), амінокислоти, крохмаль.

Корисні властивості пшеничної каші

Лікарі рекомендують вживати кашу вагітним жінкам та людям з різними захворюваннями. Актуальна вона й для тих, хто слідкує за своєю фігурою. Завдяки багатому складу пшенична каша:

  • покращує стан шлункового-кишкового тракту, адже клейковина допомагає нормалізувати процес обміну речовин;
  • допомагає підтримати оптимальний рівень цукру в організмі;
  • відновлює стан волосся та нігтів;
  • позитивно впливає на жировий обмін;
  • укріплює імунну систему.

Калорійність пшеничної крупи низька, проте каша забезпечує енергією на цілий день. В сухому вигляді – 320 ккал в 100 грамів, а в приготовленому – 90 ккал на 100 грамів. Пшенична крупа – виготовляється із твердих сортів пшениці, яка подрібнюється та шліфується. На прилавках магазину можна побачити марковані пачки пшеничної крупи:

  • дрібного помелу;
  • середнього помелу;
  • грубого помелу.

Вважається, чим грубіша крупа, тим вона корисніша, адже у ній зберігається найбільше корисних та мінеральних речовин, білків, жирів та вуглеводів.

Приготування пшеничної каші

Смакові властивості визначаються не тільки якістю крупи. Важливо також дотримуватися технології приготування. Перед варінням пшеничну крупу промивають в холодній воді декілька разів. Як правило, кашу варять 15-20 хвилин на воді в пропорції 1 до 3. Каша може бути солоною або солодкою за бажанням.

Змішувати кашу не потрібно ретельно, вона сама по собі має ефект набухання. При закипанні можна додати масла, потім накрити кришкою та почекати кілька хвилин до готовності. Чудовим варіантом до гарніру буде підсмажене м’ясо, гриби або овочі.

Купуючи крупу, потрібно оцінити цілісність пакування та коричневий колір крупинок, звернути увагу на термін зберігання. Зберігати продукт в домашніх умовах найкраще в скляних банках з поліетиленовою кришкою. У відкритому вигляді – 2-3 місяці. Замовити пшеничну крупу за вигідними цінами можна в нашому інтернет-магазині. Реалізуємо сертифіковану продукцію з доставкою по Києву та Україні. Телефонуйте або оформлюйте замовлення через корзину.