Пшеничне борошно
-
Новинки бакалія з доставкою
-
Хіти продаж бакалія з доставкою
-
Найдешевші бакалія з доставкою
-
Найдорожчі бакалія з доставкою
-
Найпопулярніші бакалія з доставкою
-
Бакалія з доставкою ціна від і до
Щоб зрозуміти, з чого виготовляють борошно, розгляньмо будову зерна пшениці. Існує три основні частини зерна: ендосперм (білкова/крохмальна частина), зародок (багатий на білок/жир), висівки. Зародки пшениці та пшеничні висівки містять багато природних олій, поживних речовин, клітковини та мінералів. І ще білок. На відміну від них, ендосперм складається в основному з молекул білка та крохмалю. Проте, пшеничне борошно виробляють виключно з подрібненого ендосперму – це тканина, що утворюється в насінні більшості квіткових рослин під час запліднення.
Біле борошно виготовляється лише з ендосперму. До коричневого борошна входять зародки і висівки. Цільнозернове борошно включає всі три частини. Після того, як кожна частина була відокремлена, її подрібнюють у порошок. Біле борошно має природний жовтуватий колір, але його часто відбілюють або змішують з окислювачами для отримання білого кольору.
Пшеницю класифікують за кількома різними ознаками:
Тверда пшениця зазвичай має бронзовий колір і більший вміст клейковини, ніж м’яка пшениця, яка відрізняється світло-золотистим кольором. Пшеничне борошно є найпоширенішим, широко використовується у кулінарії. Існують різні типи пшеничного борошна, вони розрізняються кількістю клейковини, яку містять.
Глютен природним чином міститься в пшениці. Саме білок надає випічці структуру. Клейковина розвивається і стає більш еластичною під час замішування тіста. Сильне борошно – це борошно, виготовлене з твердої пшениці з високим вмістом білка. У ній підвищений вміст глютену. Борошно, виготовлене з м’якої пшениці з низьким вмістом білка, називається слабким і містить менше клейковини.
Сорти пшеничного борошна:
Корисне дієтичне борошно сьогодні доступніше, ніж будь-коли. Традиційне борошно виготовляється з пшениці, але багато інших видів походять із горіхів і природних безглютенових зерен, таких як кокос, кіноа, мигдаль і гречка. Кожен вид пропонує унікальний смак і набір поживних речовин.
Відкрийте оригінальну упаковку борошна та перемістіть вміст в герметичний контейнер. Добре підходить скло або пластик. Тримайте борошно сухим. Зберігайте в прохолодному темному місці, наприклад у коморі, холодильнику або морозильній камері. Якщо ви заморожуєте борошно, яке допоможе зберегти якість протягом довшого часу, використовуйте мішок для заморозки, щоб запобігти вбиранню вологи чи запахів.
Купуйте пшеничне борошно за доступною ціною в нашому інтернет-магазині з доставкою у ваше місто. Є питання? Телефонуйте! Проконсультуємо.