По будням с 9:00 до 18:00

Пшеничне борошно


Борошно пшеничне "Вінницький млинар" - це борошно вищого ґатунку, яке виготовлене з м'яких сортів пш..
21 грн
Немає відгуків
Якісні показники:Вологість - до 75%.GOST 46.004-99) 28.0 (ІSO 21415-1).Тип помелу: тонкий. Боро..
21 грн
Немає відгуків
Борошно пшеничне "Київ Млин" - це борошно вищого сорту, яке виготовлене з м'яких сортів пшениці. Вон..
113 грн
Немає відгуків
Показано з 1 по 3 із 3 (всіх 1 сторінок)
Питання-Відповідь

Щоб  зрозуміти, з чого виготовляють борошно, розгляньмо будову зерна пшениці. Існує три основні частини зерна: ендосперм (білкова/крохмальна частина), зародок (багатий на білок/жир), висівки. Зародки пшениці та пшеничні висівки містять багато природних олій, поживних речовин, клітковини та мінералів. І ще білок. На відміну від них, ендосперм складається в основному з молекул білка та крохмалю. Проте, пшеничне борошно виробляють виключно з подрібненого ендосперму – це тканина, що утворюється в насінні більшості квіткових рослин під час запліднення.

Характеристики пшеничного борошна

Біле борошно виготовляється лише з ендосперму. До коричневого борошна входять зародки і висівки. Цільнозернове борошно включає всі три частини. Після того, як кожна частина була відокремлена, її подрібнюють у порошок. Біле борошно має природний жовтуватий колір, але його часто відбілюють або змішують з окислювачами для отримання білого кольору.

Пшеницю класифікують за кількома різними ознаками:

  • сезоном, коли вона вирощується (яра або озима пшениця);
  • кольором;
  • твердістю;
  • кількістю білка.

Тверда пшениця зазвичай має бронзовий колір і більший вміст клейковини, ніж м’яка пшениця, яка відрізняється світло-золотистим кольором. Пшеничне борошно є найпоширенішим, широко використовується у кулінарії. Існують різні типи пшеничного борошна, вони розрізняються кількістю клейковини, яку містять.

Типи (сорти) пшеничного борошна

Глютен природним чином міститься в пшениці. Саме білок надає випічці структуру. Клейковина розвивається і стає більш еластичною під час замішування тіста. Сильне борошно – це борошно, виготовлене з твердої пшениці з високим вмістом білка. У ній підвищений вміст глютену. Борошно, виготовлене з м’якої пшениці з низьким вмістом білка, називається слабким і містить менше клейковини.

Сорти пшеничного борошна:

  • універсальне;
  • хлібне;
  • для макухи;
  • кондитерське;
  • самопідйомне;
  • цільнозернове.

Корисне дієтичне борошно сьогодні доступніше, ніж будь-коли. Традиційне борошно виготовляється з пшениці, але багато інших видів походять із горіхів і природних безглютенових зерен, таких як кокос, кіноа, мигдаль і гречка. Кожен вид пропонує унікальний смак і набір поживних речовин.

Зберігання борошна

Відкрийте оригінальну упаковку борошна та перемістіть вміст в герметичний контейнер. Добре підходить скло або пластик. Тримайте борошно сухим. Зберігайте в прохолодному темному місці, наприклад у коморі, холодильнику або морозильній камері. Якщо ви заморожуєте борошно, яке допоможе зберегти якість протягом довшого часу, використовуйте мішок для заморозки, щоб запобігти вбиранню вологи чи запахів.

Купуйте пшеничне борошно за доступною ціною в нашому інтернет-магазині з доставкою у ваше місто. Є питання? Телефонуйте! Проконсультуємо.