По будням с 9:00 до 18:00

18.07.2023
466

Переробка полуниці: найкращі рецепти

Літо – час вітамінів та гарного настрою. І щоб зберегти  це і взимку, варто наповнитися «літнім щастям» заздалегідь. Перший його компонент - полуниця , або  трускавка, клубніка чи суниця садова.

Найчастіше господині чи господарі піклуються про те, як правильно підживити рослину, як організувати полив чи підібрати розсаду. Що ж робити, коли урожай готовий? Як зберегти корисність плодів і насолоджуватися ним у будь-яку пору року?

Ловіть поради у записник.


Полуничне варення

Якщо розпочинати зимову насолоду вже восени, то неодмінно з густого полуничного варення. Для такого десерту необхідно взяти помиті, відібрані ягоди без сміття та цукор (1:1). Кінцева густина залежить від часу приготування: довше варимо – густіше варення. Ось і весь секрет. Але це не так, адже може бути ще й таке:

  • із додаванням желатину або агар-агару – якщо додати до пропорції 1:1 (ягоди і цукор) 10 г одного з інгредієнтів і пів лимона, то отримаємо густину, як у джема;
  • смаколики за 5 хвилин – до 2 кг полуниці додати 1,2 кг цукру та проварити 5 хв, гарячими розлити в стерилізовані банки і закрити капроновою або металевою кришкою;
  • із м’ятою, лимоном чи імбиром – помиті ягоди пересипати цукром і залишити на ніч в холодному місці, зранку проварити 10 хв, остудити і додати сік лимона без м’якоті, подрібнені листки м’яти чи імбиру.

Післясмак буде неперевершений, якщо подбати про якісні плоди, а це легко досягти з Bubochka.ua.

Джем як справжя насолода

А по-модному – конфітюр, приготуєте в домашніх умовах, не докладаючи особливих зусиль. Для джему підійдуть всі ягоди, бо вони перетираються до однорідної маси з цукром та уварюються до необхідної консентенції.

У нагоді стане блендер або м’ясорубка – для зменшення часу приготування. Отриману масу перетерти через сито і додати цукор один до одного, потім проварити і закрити  у стерилізовані банки.

Як варіант, можна накласти в каструлю і готувати в духовці до досягнення бажаного результату.

Полуничний напій

Вгамувати спрагу взимку можна неперевершеним полуничним компотом.

Ловіть класичний рецепт, що ніколи не підведе:

  • 500-700 г ягоди;
  • 250 г цукру;
  • дрібка лимонної кислоти.

Все викласти в трилітрову банку, залити окропом і закатати кришкою. Для підсилення смаку можна додати пів лимона, м’яту або розбавити полуницю іншими ягодами. Підійдуть яблука з кислинкою, аґрус чи смордина. Тоді ваш компот не поступиться найвишуканішому морсу чи мохіто.

Полуниця у своєму соці та інші цікавинки

Якщо ви полюбляєте цілі ягоди, що зберігаються як в холодильнику, так і в напівпроварено – приготуйте полуницю у власному соці. Кілограм чистої, помитої полуниці пересипати цукром, залишити на кілька годин, щоб утворився сік, перекласти в стерилізовані банки і закоркувати:

  • якщо не хочете стерилізувати, то зберігати потрібно в холодильнику;
  • для довготривалого зберігання варто простерилізувати банки з ягодами в окропі (5-10 хв) або в духовці.

Якщо все це приготували, а полуниці ще багато, то її, як і інші ягоди та фрукти, варто заморозити. Взимку це засіб для вашої кулінарної імпровізації – полуниця в шоколаді, щвидкий пудинг, морс, компот, пиріжки з полуничною начинкою до сімейного столу.

При заморожуванні плодів варто пам’ятати

  • вибирайте цілі, неушкоджені ягоди, попередньо промиті та висушені;
  • заморожувати можна з цукром (200 г на 1 кг полуниці) або без;
  • не втрачає вітамінів і заморожене пюре, його зберігайте в контейнерах.

Розморожені взимку ягоди пригадають вам літні аромати і, звичайно, спонукатимуть до роздумів про наступний урожай.

А тепер у Bubochka.ua

Тоді, і при будь-якому догляді за полуницею, ваш порадник – інтернет-магазин Bubochka.ua.

Скористайтеся препаратами, які допоможуть ягоді набратися сили, а грунту віддати їй усе найкраще. У нагоді стануть:

  • Osmocote Exact
  • Cristal Drip
  • Standart NPK
  • Калій хлористий

Ви досягнете покращення смакових якостей плоду, підживите кореневу систему впродовж сезону, полегшите процес майбутнього транспортування.

Користуйтеся і досягайте успіху. Хай смакує полуниця!

Схожі статті
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується! Використайте звичайний текст.